MENU

Blog

Voorkomen van zorg

Voorkomen van zorg is één van de thema’s van de Sociale Groningse Ondernemers Challenge. In deze blog lees je meer over wat we met het voorkomen van zorg bedoelen, en welke Groningse initiatiefnemers al hiermee aan de slag zijn.

Wat bedoelen we met het voorkomen van zorg?

De zorg is in Nederland, en in Groningen, goed geregeld. Het is fijn om te weten dat je zorg kunt krijgen als je het nodig hebt. Maar het is nog mooier om ervoor te zorgen dat je die professionele zorg helemaal niet nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een oudere die heeft leren vallen, waardoor er geen nieuwe heup nodig is. Of aan een kind dat goed leert tandenpoetsen, waardoor de tandarts geen gaatjes hoeft te vullen. Op die manier blijft iemand langer zelfstandig, en blijft de zorg ook in de toekomst betaalbaar voor wie het nodig heeft.

Bij de Sociale Groningse Ondernemers Challenge zijn we op zoek naar ondernemers die een initiatief willen starten waarmee ze bijdragen aan het voorkomen van zorg. In eerdere edities van deze Ondernemers Challenge hebben verschillende ondernemers meegedaan met zo’n initiatief. Lees hier wat zij hebben gedaan.

Drie Groningse Ondernemers en Voorkomen van zorg

Tandartsenpraktijk Huddleston Slater

Tandartsenpraktijk Huddleston Slater deed in 2018 mee aan de Groningse Ondernemers Challenge. De praktijk geeft poetsles op scholen, consultatiebureau’s, BSO’s en kinderdagverblijven in de Oosterparkwijk. Als je dagelijks je tanden poetst, kun je zonder gaatjes volwassen worden. Hierdoor hoef je geen dure behandelingen en krijg je minder snel last van je gebit.

Dijkmansport – Cursus ‘fit en veilig vallen’

Dijkmansport deed in 2018 mee aan de Groningse Ondernemers Challenge. Dijkmansport biedt een cursus waar je direct voor valt: 55-plussers trainen hun kracht, balans, coördinatie en lenigheid om te voorkomen dat ze vallen. En ze leren – áls ze vallen – hoe ze dit veilig en verantwoord kunnen doen. Zo blijven ze zo lang mogelijk mobiel en zelfstandig en durven ze zich met zelfvertrouwen onder de mensen te begeven.

Romano Sandee – De Massage Community

Romano Sandee deed in 2017 mee aan de Groningse Ondernemers Challenge. Massages ter bevordering van het lichamelijk welzijn, zijn niet langer een luxegoed, als het aan Romano Sandee ligt. Vanuit zijn praktijk wordt een community opgericht waarin vrijwilligers een massagecursus krijgen en het geleerde vervolgens toepassen om massages te kunnen geven aan mensen met een minimaal inkomen. Tegen een kleine vergoeding hoeven deze mensen dan niet langer door te lopen met nek- en schouderklachten, maar kunnen ze zelfstandig(er) leven, zonder spierklachten en/of stress.

Ben jij ondernemer en wil jij ook een sociaal initiatief starten waarmee zorg voorkomen wordt? Meld je vóór 28 februari aan voor de Sociale Groningse Ondernemers Challenge!

Deel dit bericht