MENU

Training

Lean Canvas – 19 mei 15:00-17:00 uur
Waarom verliefd worden op het probleem jou verder gaat helpen.

In de Lean Canvas workshop ga jij op een praktische manier aan de slag met de belangrijkste aspecten die komen kijken wanneer je start met sociaal ondernemen. Zo breng je in kaart welk probleem je wilt aanpakken, wie jouw klanten zijn en hoe jouw product of dienst zich onderscheidt in de markt. Daarnaast leer je hoe je vanuit de lean startup methode snel tot concrete resultaten kan komen door jouw aannames direct te gaan toetsen in de praktijk.

Verdienmodellen – 18 juni 15:00-17:00 uur
Geld verdienen als middel om meer impact te maken.

Net als bij gewoon ondernemen is het bij sociaal ondernemer belangrijk dat jouw product of dienst geld oplevert zodat je blijvende impact kan maken. Tijdens de workshop Verdienmodellen krijg je verschillende vormen van verdienmodellen aangereikt waar jij mee kan experimenteren. Hiermee ontdek je welk verdienmodel het beste past bij jouw idee, product of dienst.

Partnerships en financiering – 15 september 15:00-17:00 uur
Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

Het oplossen van maatschappelijke vraagstukken kan je niet alleen. In deze workshop ervaar je welke partners jij nodigt hebt om sterker te staan en hoe je het beste met hen kan samenwerken. Vervolgens ga je kijken welke vorm van financiering het beste past bij jouw financieringsbehoefte.

Storytelling als krachtige methodiek – 6 oktober 15:00-17:00 uur
Wat sociaal ondernemers kunnen leren van Disney en Pixar.

Je hebt een gaaf idee dat de wereld gaat verbeteren, maar hoe ga jouw doelgroep enthousiast maken voor jouw product of dienst? In de workshop Storytelling staal we stil bij de kracht van het verhaal. Je leert wat we kunnen leren van heldenfilms en word je geïnspireerd door succesvolle voorbeelden van ondernemingen die storytelling inzetten als krachtige methodiek.

Pitchen – 5 november 15:00-17:00 uur
Maak indruk met jouw impactverhaal.

In de workshop Pitchen leer en ervaar je hoe jij jouw verhaal helder en krachtig overbrengt op jouw publiek. Je leert welke verhaalstructuur het beste past bij jouw presentatie en hoe je de kracht van lichaamstaal het beste kan inzetten. Aan het einde van deze workshop weet jij iedereen te overtuigen met jouw eigen impactverhaal.

Over de trainer

De workshops worden gegeven door Bouke Loohuis van de Social Impact Factory. Vanuit de Social Impact Factory helpt en coacht Bouke sociaal ondernemers in de dop om de eerste stappen te zetten in het worden van sociaal ondernemer. Bouke gebruikt zijn energieke en enthousiasmerende stijl om deelnemers klaar te stomen voor het sociaal ondernemerschap.