MENU

Tjitte Verbeek van Buuren

Huisartsenpraktijk Radesingel

zorg

Digitale Doktersassistent

Huisartsenpraktijk Radesingel merkt dat de taken en verantwoordelijkheden van de huisarts groeien en dat de praktijk dagelijks overladen wordt met vragen van patiënten. De praktijk is bovendien alleen telefonisch te bereiken op werkdagen, waardoor patiënten soms meer dan tien minuten in de wacht staan. Dat moet anders kunnen.

Met de Digitale Doktersassistent is de patiënt in staat de huisartsenpraktijk 24/7 te bereiken voor het stellen van vragen en regelen van diverse zaken. Het bijzondere aan deze app is dat je contact hebt met de praktijk van jouw eigen huisarts. Het praktijkbezoek en de digitale ondersteuning versterken elkaar dus.

Via DigitaleDoktersassistent.nl kun je zelf zaken regelen, zoals het doorgeven van een verhuizing, het stellen van een medische vraag, het bestellen van herhaalmedicatie of het aanvragen van een SOA-test. Hierdoor wordt de zorg laagdrempeliger en de inzet van de huisarts doelmatiger. Bij de ontwikkeling werkt Huisartsenpraktijk Radesingel met de richtlijnen en standaarden van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en IT-partner Academic Science.

Met bijdrage vanuit de Sociale Groningse Ondernemers Challenge kan de ontwikkeling van de app gedeeltelijk worden gefinancierd.

Karin Wassen Tjitte Verbeek van Buuren wordt gecoached door Karin Wassen
Aantal stemmen op dit project:
86