MENU

Mats Boswijk

Matsie

samenwonen

Matsie

De Matsie is een duurzame loopfiets gemaakt van een oude rollator. Op deze manier worden geleefde en startende levens aan elkaar verbonden. De mogelijkheid bestaat om de rollator van een geliefde te laten ombouwen tot een loopfiets voor je eigen (klein)kind.

De Matsie stimuleert de motorische ontwikkeling van kinderen en draagt bij aan een gezonde leefstijl. Mats Boswijk (theatermaker en bedenker van de Matsie) zoekt samenwerkingen om het maakproces in te bedden in sociale werkomstandigheden. Denk hierbij aan het ophalen van rollators, het lassen van de fietsjes en het afleveren van de Matsies.

Er is nog veel winst te behalen in vele stappen van het proces die aandacht verdienen, denk aan het ophalen van de verhalen die bij de rollators horen. Elke rollator kan op deze manier een levensverhaal mee nemen naar een nieuwe generatie. Van de laatste naar de eerste stappen in een mensenleven.

Uit elke gedoneerde rollator kunnen twee fietsjes gemaakt worden. Van elke vijf gemaakte Matsies wordt er een fietsje weggegeven aan een kind die de middelen zelf niet heeft om een loopfiets aan te schaffen.

Matsie zet de bijdrage van de Sociale Groningse Ondernemers Challenge in voor professionalisering van de website en backend. Deze zorgt voor een sneller bestelproces, opschaling en zorgvuldige communicatie.

Christine v.d. Wetering Mats Boswijk wordt gecoached door Christine v.d. Wetering
Aantal stemmen op dit project:
192