MENU

Irene van Dijk

Golden Life Coaching

gezondheid

Lees-maatje

Dat honden veel kunnen, weten we. Maar wist je dat honden ook kunnen helpen bij het lezen? R.E.A.D is een leesvaardigheid programma waarbij kinderen voorlezen aan honden. Het is een krachtige en vooral leuke methode.
De kinderen lezen tijdens de activiteit één op één een boek voor aan de hond, waardoor zij spelenderwijs en op een ontspannen manier oefenen met lezen. Honden zijn geweldige luisteraars; ze helpen kinderen bij het concentreren en ontspannen. Zij zijn nooit belerend of corrigerend en minder intimiderend dan leeftijdsgenootjes of andere mensen.

De methode van Reading Education Assistance Dogs (R.E.A.D.) is een wetenschappelijk bewezen methode, en wereldwijd zijn er meer dan 3.500 geregistreerde teams actief.

Golden Life Coaching werkt tijdens de Sociale Groningse Ondernemers Challenge samen met stichting AAI-maatje, om de aandacht voor het programma R.E.A.D. op scholen en bibliotheken te vergroten en de naamsbekendheid van Golden Life Coaching, coachen met honden, onder de aandacht te brengen.

Peter Doorn Irene van Dijk wordt gecoached door Peter Doorn
Aantal stemmen op dit project:
214