MENU

Henk Lunshof

Stichting Huis en Kapitaal

samenwonen

Het Woon Winmodel

Het Woon Winmodel realiseert door middel van huurkoop dat huizen in bezit komen van de mensen die er ook echt in wonen. Het model legt het financiële voordeel van wonen bij de bewoners en het voordeel van sparen bij spaarders, die de woningen financieren. Het Woon Winmodel werkt namelijk met winverenigingen en woonverenigingen.

Leden van een winvereniging leggen privéspaargeld in om woningen te kopen voor leden van een woonvereniging, die de woningen gaan bewonen. Leden van een woonvereniging worden via huurkoop eigenaar. In de huurkoop wordt afgelost en rente betaald. De aflossing is het spaarpotje van de bewoners. Leden van de winverenigingen ontvangen door het model een eerlijke rente over hun ingelegd kapitaal. Het model is dus een win-win oplossing voor zowel mensen met spaargeld en mensen die normaal gesproken zouden moeten huren.

Het Woon Winmodel is een maatschappelijk initiatief dat  twee prangend problemen, gedwongen huren en lage spaarrentes, aanpakt. Om de juridische en financiële risico’s te inventariseren, zal eerst gestart worden met een pilot.

De Sociale Groningse Ondernemers Challenge ondersteunt het Win Woonmodel bij het inwinnen van financieel en juridisch advies en bij de uitwerking van het idee naar een werkend model.

Edward Larkens Henk Lunshof wordt gecoached door Edward Larkens
Aantal stemmen op dit project:
350