MENU

Gijsbert Vogelzang

FysioVogelzang

gezondheid

PhysiPlay: Voetbal als medicijn

Diabetes type 2 heeft veel impact op je leven. Dit type is niet aangeboren, maar kan zich ontwikkelen door verschillende factoren. De belangrijkste oorzaak blijkt vaak een ongezonde levensstijl te zijn. Om goed met deze chronische aandoening om te gaan is het belangrijk bepaalde levensstijlen te veranderen.

Mensen met diabetes wordt onder andere geadviseerd meer te bewegen en gezond te eten. Vaak stelt een fysiotherapeut een programma op waarbij er individueel oefeningen worden uitgevoerd in een oefenzaal. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat gezamenlijk, in de buitenlucht sportactiviteiten uitvoeren een grotere impact kan hebben op het beweeg- en levensgedrag van een persoon. FysioVogelzang wil het veranderen van leefstijl positief veranderen waarbij voetbal als rode draad fungeert. Het programma is toegankelijk voor man en vrouw en voor ieder niveau.

Door de toegang en bijdrage vanuit de Sociale Groningse Ondernemers Challenge gaan zij het voetbalprogramma voor mensen met diabetes type 2 op zetten.

Aantal stemmen op dit project:
1119