MENU

Bram Vink

Vitaminds

zorg

Vitaminds

1 op de 4 Nederlanders krijgt ergens in zijn leven te maken met een psycholoog of psychiater. De gemiddelde Nederlander loopt gemiddeld 11 jaar rond met psychische klachten. Tegelijkertijd lopen de zorgkosten in Nederland tegen de 100 miljard. Dat is een boel leed en een boel kosten.
Met Vitaminds willen we iets doen aan al dat leed en aan al die verspilling van maatschappelijk geld.

Om een bijdrage te zijn aan een oplossing ontwikkelt en onderhoudt Vitaminds een online platform waar consumenten werken aan hun mentale fitheid en waar coaches actief kunnen werken aan hun online succes.

Onze missie is om van mentale fitheid een alledaags begrip te maken. Iedere Nederlander weet straks dat mentale fitheid belangrijk is voor een gezonde leefstijl. Meer bezig zijn met mentale fitheid is een veel voorkomend goed voornemen. Wijkteams, huisartsen (POH GGZ), GGZ organisaties (in geval van wachtlijsten) verwijzen door naar aanbieders van mentale fitheid. Psychologische preventie is daarmee veel toegankelijker geworden. Iedereen weet wat het is en waar ze het kunnen vinden. Mensen lopen minder lang rond met psychologische klachten. Er worden minder mensen doorverwezen naar eerste lijn GGZ en zorgkosten dalen in Nederland.

Vitaminds gaat de bijdrage van de Sociale Groningse Ondernemers Challenge gebruiken voor marketing om de app onder de aandacht te brengen.

 

Bart Joling Bram Vink wordt gecoached door Bart Joling
Aantal stemmen op dit project:
1