MENU

Arnold Kremer

Bureau voor Arbeidsinschakeling

gezondheid

Schakelkans

Ontwikkelen doe je het best in een veilige en stimulerende omgeving. Helaas geldt dat tijdens de overgang van bijstand naar arbeidsmarkt in veel gevallen niet en ervaren veel mensen financiële risico’s en administratief gedoe. Niet echt motiverend om de stap naar werk te zetten. Dat moet anders kunnen.

Met Schakelkans bieden gemeenten een soepele overgang naar de arbeidsmarkt aan bijstandsgerechtigden. Door de zekerheid van een uitkering te garanderen én de inzet te belonen.

Om de administratie simpel te houden, werkt Schakelkans met een app. Deelnemers draaien mee op de werkvloer, werkgevers betalen het minimum CAO-loon. En de gemeente volgt het verloop en investeert in scholing. Zonder gedoe met de uitkering en toeslagen.

Na maximaal 6 maanden inzet hebben deelnemers niet alleen een financieel extraatje verdiend. De mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn ook verbeterd. In sommige gevallen is er zelfs direct zicht op een baan.

Schakelkans is uitgebreid getest en klaar voor de praktijk. Inmiddels kunnen bijstandsgerechtigden in de Gemeente Groningen al gebruikmaken van de regeling. Een bijdrage van de Sociale Groningse Ondernemers Challenge gaat naar een campagne om meer werkgevers te enthousiasmeren en Schakelkans-vacatures aan te melden.

Klaar Zegers Arnold Kremer wordt gecoached door Klaar Zegers