MENU

Nieuwsbericht woensdag 27 juni 2018

Officiële kick-off GOC 2018 in Floreshuis!

Dinsdagmiddag in het Floreshuis. Als alles in gereedheid is gebracht, de genodigden binnen zijn, hun naambordjes hebben opgespeld, voorzien van een kop koffie, thee of fris, opent onze Joris de bijeenkomst. Zo’n 45 mensen die zich hadden aangemeld, zijn ook gekomen. Wauw. Samen staan we aan de vooravond van een spannende maar oh zo leuke periode: die van het in de praktijk brengen van de mooiste ideeën in Groningen.

Oud-deelnemers  Douwe Jan van der Woude (Regionale Voetbal Academie), Ingrid Koetzier (Buitengewoonzijn) en Paulien van der Woude (POWER-kamp) delen hun verhaal. En dit zijn, in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, niet allemaal succesverhalen. Nee, Douwe Jan stelde zich kwetsbaar op en zei: ‘Bij ons was het niet zo’n succes’. We waarderen het heel erg dat je je zo kwetsbaar opstelde, Douwe Jan! Ondernemen is en blijft vallen en opstaan. Door ervaringen te delen, leren we van elkaar en kunnen we streven naar successen. Want die waren er natuurlijk ook. Het POWER-kamp van judoschool Jiritsu, dat tientallen kinderen meer zelfvertrouwen gaf en de activiteiten in de buurt, georganiseerd door Buitengewoonzijn, die bewoners verbindt; alle initiatieven samen zorgen voor een mooiere en fijnere stad voor jong en oud.

Dan is het tijd voor speeddaten. Althans: speednetwerken. In drie sessies van elk zeven minuten schuiven ambtenaren, ondernemers, oud-deelnemers en adviseurs bij elkaar aan, om informatie, kennis en ervaringen uit te wisselen. Er worden zelfs concrete afspraken gemaakt! Heel fijn dat iedereen zo enthousiast is en zeven minuten eigenlijk te kort vindt!

Nu volgt het officiële kick-offmoment. De glaasjes bubbels en hapjes (verzorgd door oud-deelneemster Monique van Mo’Flow) worden uitgedeeld en dan heft iedereen het glas: de komende maanden gaan we ertegenaan om zo veel mogelijk plannen waterdicht te maken. Meer goede plannen betekent meer financiering, en méér impact.

PROOST!

Deel dit bericht