MENU

Nieuwsbericht dinsdag 24 april 2018

Inschrijving is gestart!

Na lang wachten is het zover: de tweede editie van de Groningse Ondernemers Challenge is gelanceerd!

Vanaf nu kunnen ondernemers uit Groningen zich weer aanmelden met een idee, om zo een maatschappelijk probleem op te lossen. In grote lijnen is de Challenge hetzelfde als vorig jaar, de belangrijkste verschillen hebben we voor je op een rijtje gezet:

  1. Dit jaar kunnen ideeën worden ingezonden die iets te maken hebben met ofwel armoede(bestrijding), eenzaamheid(sbestrijding) en (bevordering van de) gezondheid. Dit komt voort uit de uitdagingen die specifiek voor de Groningse gemeente gelden. Zo kunnen binnen die aandachtsgebieden doel- en oplossingsgerichte middelen worden ontwikkeld.
  2. Vorig jaar was de eerste editie, wat betekende dat we tijdens de reis nog een hoop moesten ontdekken. Met name de financiële kant van het verhaal ging minder snel dan we gehoopt hadden. Dit jaar zal dat anders zijn: ideeën die financiering toegezegd krijgen, zullen dit binnen enkele weken al ontvangen. Dit betekent ook dat het stemmen niet alleen is voor het beste idee, maar ook voor wat er al verwezenlijkt is in die periode. Ondernemers kunnen zo bovendien sneller aan de slag. Dit betekent sneller en uiteindelijk meer impact.

We hebben er ongelofelijk veel zin in en kijken uit naar de aanmeldingen en vooral de creativiteit van de ideeën!

Wil je op de hoogte blijven van al het GOC-nieuws? Lees hier de meest recente nieuwsbrief en schrijf je hier in om ‘m zelf te ontvangen!

Deel dit bericht