MENU

Break-out sessie
koploperproject

Koploperproject

In deze break-out sessie ontdek je wat het koploperproject inhoudt en vertellen enthousiaste deelnemers, Sanne Vogel van Harrier Accountancy en Esther Koens van Martinizorg uit Groningen, over hun ervaringen en de (sociale) impact die ze willen maken.

Sinds de start in 2010 deden al zo’n 400 bedrijven en andere organisaties mee aan een van de succesvolle Koploperprojecten duurzaam ondernemen. De deelnemers gaan onder deskundige begeleiding gezamenlijk aan de slag om duurzaam ondernemen op een structurele manier aan te pakken.

De Koplopers krijgen een grondige doorlichting, meten hun milieu-impact en pitchen de resultaten onderling. Daarna stellen ze een praktische duurzaamheidsagenda op. Tijdens unieke en inspirerende bedrijfsbezoeken delen ze nuttige feedback, praktische voorbeelden en duurzame tips. Tenslotte leren ze helder communiceren over duurzame doelen en ambities waar ze voor staan, naar de klanten, ketenpartners en op de werkvloer. Zo werken ze aan een toekomstbestendige organisatie.

Impact Noord

Impact Noord is de ondernemersvereniging voor bedrijven in Noord-Nederland die bijdragen leveren aan maatschappelijke en/of ecologische vraagstukken. Deze ‘impactondernemingen’ zijn lid bij de vereniging en werken samen, organiseren een eigen programma om kennis uit te wisselen en verbeteren gezamenlijk het ondernemersklimaat voor ondernemen met impact. Meer weten over wat deze vereniging voor jou als ondernemer kan betekenen? Maak dan kennis met ons in deze break-out sessie!

Alexander Impact

Steeds meer (sociaal) ondernemers verbinden zich aan de Sustainable Development Goals: 17 wereldwijde maatschappelijk urgente uitdagingen. Waarom doen ze dit? En hoe pakken ze dit aan?
Kom erachter tijdens de SDG break-out sessie van Alexander Impact. Je leert de Sustainable Development Goals kennen en weet na afloop hoe je jouw bedrijf kunt verbinden aan deze SDG’s.

Founded in Groningen

Founded in Groningen zal in samenwerking met Innofest kijkers mee willen nemen in het doen van een goede test. Een belangrijk onderdeel van het starten van een bedrijf of het doorvoeren van een innovatie is validatie. Innofest is expert op het gebied van testen, terwijl Founded in Groningen probeert een goed startup ecosysteem te bouwen. Tijdens de break-out sessie zal je meer leren over het doen van een goede test, waarom dit zo belangrijk is en op welke manier je hier zelf mee kan starten.

Omarm Groningen

Omarm Groningen is het platform tegen armoede. We geloven dat we armoede kunnen bestrijden door samen te werken en te verbinden. Daarom zorgen we ervoor dat ondernemers en ondernemende instellingen eenvoudig iets kunnen betekenen voor Groningen. Dit doen we door te laten zien welke maatschappelijke organisaties en initiatieven nu al van betekenis zijn voor mensen in armoede en wat zij nodig hebben. Omarm Groningen brengt samen, zorgt voor actie en regelt resultaat. Met diensten, contacten of geld. Voor een glimlach als beloning. Wij zijn Omarm Groningen.

Met de kracht van een slecht idee helpt Rico Bakker organisaties om buiten hun denkkaders te stappen. Tijdens de Break-out sessie zal hij je meenemen in zijn gedachtegoed en gaan we samen nadenken over een ludieke manieren over hoe we armoede in Groningen kunnen bestrijden!

Terug naar het evenement en/of aanmelden.