MENU

Spetterende afsluiting derde editie Sociale Groningse Ondernemers Challenge

Afgelopen donderdag is de Sociale Groningse Ondernemers Challenge afgerond tijdens het event Ambitie & Impact. Bij dit online evenement vertelden drie ondernemers, waaronder Merijn Everaarts van Dopper, over hun avontuur van het ondernemen met impact. Het event werd afgesloten met de prijsuitreiking van de Sociale Groningse Ondernemers Challenge. In deze Challenge gingen het afgelopen jaar een twintigtal Sociale Groningse Ondernemers de uitdaging aan met het opzetten van een sociaal ondernemend initiatief. Zij ontvingen een microkrediet en een uitgebreid ondersteuningsprogramma van de Gemeente Groningen om hun initiatief een vliegende start te geven.

Publieksprijs
De publieksprijs van €1.000,- ging met 1336 stemmen naar het initiatief Challenge50 van STOOT. Vijftig Groningse ondernemers, die voor vijftig kwetsbare jongvolwassenen een sportabonnement betalen, dat is het idee. Challenge50 is het eerste sportparticipatiefonds voor kwetsbare Groningers (18+) met een hulp- of zorgvraag. Denk onder andere aan zwerfjongeren, beschermd wonen, schoolverlaters of schuldhulpverlening. Challenge50 biedt ze een plek waar ze plezier kunnen beleven, een sociaal netwerk kunnen opbouwen en kunnen werken aan zingeving. Met de €1.000,- kan STOOT nóg meer bedrijven bereiken en nóg meer kwetsbare jongeren ondersteunen in hun sport. De publieksprijs werden uitgereikt door wethouders Carine Bloemhoff en Inge Jongman. Zij hebben beiden met plezier het traject van de Sociale Groningse Ondernemers Challenge gevolgd. Sociale initiatieven maken een groot verschil binnen onze maatschappij, de impact is vaak groot en zorgt voor directe meerwaarde”, aldus wethouder Bloemhoff. Wethouder Jongman vult aan: “Het is fantastisch om te zien hoe ideeën naar complete plannen zijn omgezet en hoe de deelnemers zich tijdens het traject hebben ontwikkeld”.

Juryprijs
Daarnaast is Mats Boswijk van Matsie met de juryprijs van €5.000,- naar huis gegaan. Mats maakt van oude rollators loopfietsjes voor kinderen. Bij de verkoop van vijf loopfietsjes geeft Matsie ook een fietsje weg aan een gezin, die deze zelf niet kan bekostigen. Met de deelname aan de Challenge heeft Matsie de kans gekregen om de administratieve processen van hun onderneming te versimpelen, waardoor de productie opgeschaald kan worden. Daarnaast heeft deelname aan de Challenge een nieuwe samenwerking opgeleverd, namelijk die met Handmade Hopes. Een werkplaats en winkel die in de Oosterstraat die jongeren ondersteunt door middel van ontwikkelingsgerichte dagbesteding. Handmade Hopes gaat Matsie ondersteunen met de productie van de loopfietsjes.

Over de Sociale Groningse Ondernemers Challenge
De Sociale Groningse Ondernemers Challenge is een succesvol programma dat Groningse ondernemers uitdaagt om een sociaal initiatief te starten. Het wordt gefinancierd uit het Innovatieatelier Sociaal Domein van de Gemeente Groningen en in deze derde editie werden een twintigtal sociaal ondernemers in de dop verder geholpen in hun ontwikkeling. De ondersteuning bestond onder andere uit microfinanciering, marketing, advies, trainingen en coaching. Op de SGOC- website kun je meer lezen over hoe ze dat doen en welke initiatieven dat in eerdere edities heeft opgeleverd.

Evenement Ambitie & Impact
Met ondernemerszin, creativiteit en doorzettingsvermogen leveren nieuwe en bestaande ondernemers een belangrijke bijdrage aan deze en andere maatschappelijke vraagstukken. En daar heb je ambitie voor nodig! Op het evenement Ambitie & Impact luisterden de vele ondernemers naar drie interessante sprekers die vertelden over hun missie van ondernemen met impact. Op het event waren daarnaast deelsessies van Founded in Groningen, Omarm Groningen, Impact Noord, Alexander Impact, Koploperproject Groningen.

Bekijk hieronder de foto’s. Gemaakt door Lyuda Stinissen:

Deel dit bericht