MENU

Leon van Warmerdam

Schijnt zijn licht op verborgen talenten

Drie compagnons, waarvan er geen een opgeleid is tot theatertechnicus. Geen succesverhaal? Juist wel.

Leon van Warmerdam – mede-oprichter, eigenaar en directeur van Lichtpunt Theatertechniek – zag in 1989 samen met twee compagnons het licht: apparatuur van amateurgezelschappen onderbrengen, onderhouden en verhuren wanneer deze niet gebruikt wordt.

Nu, 27 jaar later, is dat nog steeds hun core business. Maar wat hem echt voldoening geeft, is wat je met mensen bereikt. In de loop der jaren hebben meerdere mensen die op de een of andere manier buiten de boot vallen, anders denken of die het gewoon niet zo mee zat, een kans gekregen bij Lichtpunt, “omdat die mensen wel erg gemotiveerd kunnen zijn. Het geeft mij veel voldoening om te zien dat er een talent naar boven komt. Sommigen zijn nu geheel zelfstandig aan het werk in de theaterwereld,” aldus Leon.

Het geeft mij veel voldoening om te zien dat er een talent naar boven komt.

Lichtpunt is, behalve een leerwerkplek en een goedlopend bedrijf, vooral een plek waar mensen met een passie voor theater samenkomen. Misschien is dat wel de stille kracht van het bedrijf. Leon vindt het vanzelfsprekend dat je elkaar helpt waar je kan. Zijn droom is dan ook dat maatschappelijk verantwoord ondernemen geen krachtterm is, maar een natuurlijk en logisch verschijnsel.

“Ik heb wel een opleiding in maatschappelijk werk gevolgd, maar kon moeilijk een baan vinden. Net toen ik Lichtpunt opgestart had, kreeg ik een baan aangeboden. Die heb ik afgewezen en ik heb er nooit spijt van gehad.”

Deel dit bericht