MENU

Nicolette van Keulen

Inspiratiecafé OSO

Ze heeft al veel gedaan in haar loopbaan, die begon aan de Hotelschool in Maastricht. Daarna studeerde ze Human Resource Management in Groningen en deed ze coaching. Al zoveel gedaan, maar nooit kwam het zo samen als na het lezen van het boek ‘The Why Café’, van de auteur John. P. Strelecky. Als in een vlaag van verstandsverbijstering kreeg Nicolette van Keulen zo’n twee jaar geleden een gouden ingeving.

Tekst en foto’s: Lotte-Marijn Millar

Het geheel is groter dan de som der delen

Nicolette praat makkelijk en schuift de thee, in potjes van handgemaakt keramiek, behendig op de tafel in haar pas geopende Inspiratiecafé OSO. Doelgroep: twintigers en dertigers die zich bijvoorbeeld afvragen “waarom ben ik hier?“. Als alles klopt, dingen samenkomen en stromen dan voelt dat als thuiskomen. En dat is precies waar het Surinaamse woord OSO voor staat, voor THUIS. Een veilige en ontspannen omgeving waar ruimte is voor vragen en waar wellicht antwoorden te vinden zijn in de vorm van workshops of coaching.

Na het lezen van het boek gaat ze zelf een ‘Big Five For Life’-cursus doen en vallen er heel veel zaken op hun plek. “Waarom één ding doen als je alles kunt samenvoegen?” Nicolette heeft een droom waarin ze zowel haar passie voor taarten bakken als haar coachingexpertise kan combineren om mensen verder te helpen als ze vastlopen.

Je zit hier nu 100% in huis bij Nicolette

Creatiever dan ooit

Ze start een crowdfundingcampagne, waarmee ze uiteindelijk in juni 2018 haar droom heeft kunnen beginnen. En ze deed mee aan de Groningse Ondernemers Challenge. De inschrijving voor de GOC zou de volgende dag sluiten, toen ze er online een melding van zag. “Ik heb ze echt wel een beetje gespamd geloof ik, want ik moest en zou meedoen!” Het bracht haar geen financiële bijdrage maar wel een platform en een zekere bekendheid. “Het heeft me heel erg geholpen met het concreet en ‘echt’ maken van mijn plan. En juist omdat ik geen geld heb gekregen ben ik heel creatief geworden. Over alles heeft ze nagedacht, tot de huisstijl aan toe. “Je zit hier nu 100% in huis bij Nicolette” lacht ze.

De toekomst laat ze over zich heen komen. Maar dat betekent niet dat ze zonder plannen zit. De inspiratie die ze heeft opgedaan wil ze graag delen.  “Ik vind het dan ook heel bijzonder als mensen, na het drinken van hun koffie, zeggen dat ze hier wel zouden willen komen werken.” Een groter compliment kun je haar niet geven.  Ze glundert als we afscheid nemen. Ik ga naar OSO.

Wil je ook naar OSO? Nicolettes Inspiratiecafé OSO is gevestigd in het hartje van de stad, aan de Carolieweg 21.

Deel dit bericht